Var Mısın? Yok Musun?

Yol nereye gidecek, onlar nereye, okur nereye?

Neyse işte, karar verildi. Önümüzdeki hafta sonu gidiyoruz. Annem ve babam cumartesi günü bizi İgea’ya götürüyor ve biraz parayla, üst üste koyulduğunda boyu boyumu geçen çok sayıda nasihatle bırakıp, pazar günü şehre dönüyorlar. Gabri ve ben, ben ve Gabri yalnız kalıyoruz. Biz. Var mısın, yok musun’a Varım demeye karar verdim. Bir sonraki cumartesi günü geri gelip bizi alacaklar. O aradaki sürede başımıza neler gelecek bilemiyorum.

Gabri ile Franco’nun yol hikâyesi: Birbirlerinin en yakın arkadaşı. Biri eksikse, diğeri tamamlayan; biri yalnızsa, diğeri kalabalıklaştıran; biri korkaksa, diğeri cesur; biri matematikse, diğeri hayat bilgisi. Çocukken bataklıkta yaşadıkları ve Gabri’nin, Franco’nun hayatını kurtarmasıyla sonlanan hazin hatıra, bir anlamda arkadaşlıklarının da çerçevesini çizmiştir. Gabri, “Var mısın, yok musun?” diye sorduğunda, Franco ister istemez, “Varım” demek zorundadır. Ailelerinden gizli tatil yapma fikrine de bu yüzden, “Varım,” der Franco. Çıktıkları yolculuk, sadece yolun değil, arkadaşlıklarının da nereye gideceğinin ipucunu verecektir.

Çağdaş İtalyan çocuk ve gençlik edebiyatının en dikkat çeken yazarlarından Guido Sgardoli, 1965 İtalya doğumlu. 2009’da Hans Christian Andersen Ödülü’ne değer görülen Sgardoli, yazarlığın yanı sıra veterinerlik de yapıyor. Aynı zamanda tutkulu bir gezgin olan yazar, 2007 Premio ve 2009 Bancarellino ödüllerinin de sahibi.

Kitap_VarYok
120 x 180 mm
1. hamur kâğıt
256 sayfa  Sayfa
1. Baskı: Eylül 2011
ISBN      978-9944-717-93-9

Guido Sgardoli

1965’te Venedik yakınlarındaki San Donà di Piave’de doğan Sgardoli, çağdaş İtalyan çocuk ve gençlik edebiyatının en dikkat çeken yazarlarındandır. Yazarlığın yanı sıra veterinerlik yapan ve tutkulu bir gezgin olan Sgardoli, birçok gezi dergisine ve internet … Devamı için tıklayın...
Share
Share