Cehennem Makineleri

Makineler diriliyor, anılar canlanıyor… Yürüyen Kentler’in palet izlerinde hesaplaşma vakti yakın!

“Vineland’i terk etmeye karar verdim. Bir grup Yitik Oğlan buraya geldi. Meraklanmayın, amaçları zarar vermek değil. Beni de yanlarına alacaklar. Sal-kentler’i ve Av Alanı’nı, tüm dünyayı göreceğim ve tıpkı sizler gibi maceralara atılacağım… Söyleseydim beni engellemeye çalışırdınız. Kendime iyi bakacağım ve… en kısa zamanda döneceğim. Sevgiler, Wren”

Distopik dörtleme “Yürüyen Kentler”in üçüncü kitabında yeni nesil kendini göstermeye başlıyor. Kentlerin sürekli yer değiştirip birbirlerini avladıkları karanlık gelecek, makinelerin görkemiyle sarsılırken, alışıldık siyasi yapılanmalar, ittifak ve itilaflar, entrikalar ve gerilla hareketleri arasında sıkışan bireylerin derdi yine, hayatta kalmak.

Doğu ile Batı’nın savaşı dünyayı zifiri karanlığa sürüklüyor. Savaşın zihinleri altüst ettiği bir dünyada, uğruna yola çıkılan idealler bulanıklaşıyor ve kutuplaşma derinleşiyor. İnsan, toprağı canlandırmaktan aciz; yarattığı makinelerle ezip geçtiği ve çoraklaştırdığı dünyada verdiği yaşam mücadelesi her adımda daha ağır. Bir yanda Yürüyen Kentler, bir yanda Mobillik Karşıtları. Herkes, kadim dünyadan kalma Teneke Kitap’ın peşinde. Teneke Kitap hangi sırrı saklıyor?

Modern çağın Jules Verne’i İngiliz yazar ve çizer Philip Reeve, sıradışı buluşlarla, çevre meselelerine, politikaya, insana ve sevgiye dair derin bir duyarlıkla yazdığı bol ödüllü bilimkurgu dizisinin 3. kitabında, savaşlarla tükenen dünyanın ve vahşiliği son raddesine ulaşan insanın son dönemece giriş yolculuğunu anlatıyor.“Yürüyen Kentler” dizisinin 3. kitabı Cehennem Makineleri okurunu, gerilim ve heyecan dolu yolculuğun sondan bir önceki durağına davet ediyor.

, , , , , , , ,
Yuruyen Kentler kapakları 15
120 x 180 mm
İthal kitap kâğıdı
400  Sayfa
1. Baskı: Eylül 2013
2. Baskı: Ekim 2019
ISBN      978-605-4603-35-0

Philip Reeve

1966’da İngiltere’nin Brighton kentinde doğan Philip Reeve, uzun yıllar bir kitapçıda çalıştı ve amatör olarak sinemayla ilgilendi. Çeşitli dergilerde öyküleri yayımlanırken, 1994’ten bu yana 40’ı aşkın kitap resimledi. Özellikle, Murderous Maths (Öldürücü Matematik), Horrible Histories (Dehşetengiz Tarih), Dead Famous (Ölü … Devamı için tıklayın...
Share
Share