Yaz geldi, dediler…
Yaz okumalarından sıklıkla söz edilir oldu. Biliriz ya hani… Çoğunlukla sahilde, mümkünse denizin hemen dibinde yapılan okumalar gibi tasvir edilir…
Yaz okumalarından sıklıkla söz edilir oldu. Biliriz ya hani… Çoğunlukla sahilde, mümkünse denizin hemen dibinde yapılan okumalar gibi tasvir edilir…
Duncker’ın neredeyse yirmi yıl önce kaleme aldığı bu kurguyla, hepimiz kendimizce vurgun yemişe döndük. Çünkü Foucault’yu Sayıklamak, aynı zamanda yazmak…
Bazen biraz durup, dağılan duyguları toplamak iyidir. Bunun için de araştırmalar, incelemeler, teorik okumalar sağlam yoldaşlardır. Kapılıp gittiğimiz öyküler içinde…
İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF) bu yıl yedinci kez düzenlendi. Kalem Kültür’ün her yıl, farklı ülkelerden, belirlenen bir tema dahilinde…
İçinde bulunduğu Amerikan kültürünü, “Fanteziyi tasvip etmeyen bir ahlak,” olarak niteleyen Le Guin’i çok iyi anladığımıza eminim. Biliriz ki, şu…
İlk kez 2004’te okurla buluşan Gezgin, Sevgi Saygı’nın yayımlanmış ilk kitabı. Saygı, şimdi Gezgin’i tekrar yollara çıkardı. Hem de ON8’den. Sessiz…
Farkındalık, toplumca idmanlı olduğumuz bir alan değil. Ölçüsüz bir ağa, ağabey, emmi, baba, lider, hoca bağlılığıyla yazıyoruz kültürel tarihimizi. Kolaycı…
Katilin Gözyaşları’nda ve her yerde, adalet zor bir konudur. Zordur ve üzerine durmaksızın düşünülmesi, uğruna her an çaba gösterilmesi gerekir. Hele…
Beate Teresa Hanika, ON8’in ilk yazarlarından ve belki de en sarsıcı karşılaşmalarından biri. Edebiyata girişi de, Kırmızı Başlıklı Kız Ağlıyor gibi sert bir romanla…
Oysa Rodrigue anlattığında, her şey ne kadar da güzeldi. Hoştu. Heyecan doluydu. Aşktan ibaretti. İçtendi. Karşılıklı… mıydı? (Fotoğraf: Tolga Gümüş)…